Tartós teszten járt nálunk a Xiaomi legnagyobb porszívója

 1633357447805.jpeg

Több mint egy hónapig ismerkedtem a nevében kimaxolt Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro+ robotporszívóval és be kell valljam, szükség is volt ennyi időre.

Alapvetően elégedett vagyok a Xiaomi márkával, mert jó ár/érték arányú termékeiket régóta használom mindenféle probléma nélkül. Ilyen például a régi Mi Robot Vacuum is – melyet korábban teszteltem is amit itt tudtok elolvasni –, ez több mint egy éve minden reggel körbejár és teszi a dolgát. Mire mi felébredünk a gyerekekkel már tiszta a földszint, lehet újra randalírozni.

Persze a Mi Robot Vacuum megjelenése óta több új változat is készült, amelyek halkabbak mégis nagyobb szívóerővel rendelkeznek. Ezen felül megjelent a nedves portörlés is, ami egyrészről hasznos funkció, de többen összekeverik a felmosással, így többet várnak tőle, mint ami valójában. De térjünk is a lényegre: a Xiaomi lecserélte a korábbi Mi Robot Vacuum-ot, mely helyett kaptunk egy mop funkcióval felvértezett modellt, melyet ezúttal nem a Roborock, hanem a Viomi tervezett. Ez már fejlesztett LIDAR-t és szenzorokat kapott, ráadásul a szívóerő is nagyobb lett. Ez után kaptunk egy belépő szintű Mi Robot Vacuum Mop Essential nevű készüléket. Ez nem rendelkezik LIDAR-ral, helyette a közelségi érzékelőkre támaszkodik, ezáltal igazi térképezést itt nem kapunk, cserébe nagyon olcsó lett. Ezt amúgy egy másik gyártó, a Dreame készítette a Xiaomi számára, melyet a tesztünk alanya követett, ami szintén a Dreame műhelyéből került ki, ám ezúttal a felső kategóriában: ez a Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro+.

A teljes cikket itt tudod elolvasni »